Overschiesestraat 7, 3111 GB Schiedam 010-7650396
Restaurant Schiedam

Lekkereten in een restaurant in Vlaardingen

Bent u op zoek naar een restaurant in Vlaardingen waar u lekker kunt eten, gastvrijheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan en waar u ook nog een ruime keuze heeft in gerechten? Dan is de Provenier echt een aanrader. Chef-kok Marcel en tevens de eigenaar doet er samen met zijn team alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Dit restaurant in Vlaardingen is geopend voor zowel de lunch als diner en naast de vaste kaart hebben wij ook nog een ander concept.

Ga naar reserveren


DeChef’s Table is geopend in dit restaurant in Vlaardingen

Zoals gezegd, de lunch en dinerkaart staan vol heerlijke gerechten uit de Franse moderne keuken. Restaurant de Provenier biedt nog iets extra’s voor haar gasten. Houdt u ervan om verrast te worden of kunt u geen keuze maken uit de vele gerechten? Dan is de Chef’s Table een heel leuk alternatief. In de keuken worden er allerlei gerechten bereidt die de chef-kok en zijn team voor jullie hebben samengesteld. Het enige wat u wel moet kiezen, is het aantal gangen dat u wenst. De Chef’s Table is heel goed te combineren met een passend wijnarrangement dat wordt samengesteld aan de hand van de gerechten die u opgediend krijgt. Bent u vanavond de Bob? Geen enkel probleem, want ook daarover is nagedacht in dit restaurant in Vlaardingen.

Restaurant Schiedam -Verrassen

Ookhet dessert mag niet ontbreken

Naast dat er heel goed is nagedacht in dit restaurant in Vlaardingen over het interieur en alle gerechten op de kaart, zijn ook de desserts een echte aanrader. Er is voor ieder wat wils. Houdt u van zoet? Dan is de Parfeit van kokos een heerlijke aanrader. De combinatie van banaan, kerrie en pinda is er niet één die u al vaker heeft geproefd. Ook voor de echte chocoladeliefhebber is er een dessert wat u niet mag missen. Het chocolade avontuur is met recht een avontuur voor uw smaakpapillen. De mix van verschillende texturen blijven u nog lang bij.

Bent u niet zo’n zoetkauw? Ook dan is er aan u gedacht. Het kaasplateau met diverse delicieuze kaassoorten wordt met grote zorgvuldigheid op elkaar afgestemd, erg lekker te combineren met een dessertwijn of een port.


Eenrestaurant met geschiedenis

Dit restaurant nabij Vlaardingen ligt in het centrum van Schiedam aan de rivier de Schie. Restaurant de Provenier is gevestigd in een rijksmonument en heeft daardoor een rijke geschiedenis. Het Proveniershuis, dat gebouwd is tussen 1756 en 1761, werd in die tijd gebruikt voor proveniers, ook wel bekend als kostkopers. Deze mensen kochten zich een plekje in het Proveniershuis in en waren daardoor de rest van hun leven verzekerd van kost en inwoning. 1770 was het hoogtij jaar, er woonden 58 proveniers in het huis. In 1834 overleed de laatste provenier en de gemeente besloot het pand te verdelen in meerdere kleinere ruimtes zodat deze verhuurd konden worden voor woon- of werkruimte.

De rijke geschiedenis van dit pand is terug te vinden in de kleine details wanneer u het restaurant bezoekt. In combinatie met de moderne kaart van het restaurant krijgt u het beste van het verleden en het heden.

Restaurant Schiedam - Lunchen

Komtu gezellig eten in restaurant de Provenier?

U bent van harte welkom voor lunch en diner bij restaurant de Provenier. In de zomer kunt u heerlijke genieten van de buitenlucht op ons terras en tijdens de andere seizoenen laten we u genieten van onze gastvrijheid binnen. Wilt u zeker zijn van een plekje? Reserveert u dan even van tevoren zodat wij weten dat u komt. Heeft u bijzondere wensen met betrekking tot het eten? Geeft u dit dan gerust aan ons door, wij houden hier graag rekening mee!

Reserveren