Overschiesestraat 7, 3111 GB Schiedam 010-7650396
Restaurant Schiedam

Uiteten bij het beste restaurant van Schiedam

Aan de rivier de Schie vindt u restaurant de Provenier. Houdt u van seizoengerechten en dagverse producten? Dan is dit restaurant in Schiedam een echte aanrader. Het restaurant is gevestigd in het Proveniershuis en het pand staat op de lijst van rijksmonumenten. Met haar rijke geschiedenis en heerlijke gerechten is dit restaurant in Schiedam dan ook een gouden tip!

Ga naar reserveren


RestaurantSchiedam: hij die van preuves leeft

In het centrum van Schiedam vindt u restaurant de Provenier. Het restaurant is gevestigd in het oude Proveniershuis wat gebouwd is tussen 1756 en 1761. Het Proveniershuis is van oorsprong een huis waar mensen zich inkochten om vervolgens de rest van hun leven te genieten van kost en inwoning. De bewoners van dit huis werden dan ook de proveniers of kostkopers genoemd. De letterlijke vertaling van provenier is ‘hij die van preuves leeft’, wat betekent: hij die van giften leeft.

Inmiddels, heel veel jaren later, is het Proveniershuis nu een restaurant waarbij de letterlijke vertaling van provenier nog steeds een beetje op kan gaan. Wanneer u namelijk geniet van één van de vele gerechten in ons restaurant, dan is dit een ware gift voor uw mond en maag!

Restaurant Schiedam -Verrassen

Laatu verrassen door de vele smaken

Uit de keuken van de Proveniers, het restaurant in Schiedam, komen niet alleen heel veel gerechten, maar ook de geuren doen er al voor zorgen dat u niet kunt wachten tot u een van de gerechten kunt bestellen. De menukaart bestaat uit diverse soorten voor-, hoofd- en nagerechten zoals een voorgerecht van tonijn, een hoofdgerecht van zeeduivel en als nagerecht een chocolade avontuur. Wilt u uzelf en uw gezelschap liever laten verrassen? Kies dan voor de Chef’s Table. Hierbij maakt de chef voor u de meest lekkere gerechten. Het enige wat u hoeft te doen, is een keuze te maken voor het aantal gangen en voor de rest te genieten van wat er op tafel verschijnt.

Dinerenof lunchen, het kan allemaal

Dit restaurant in Schiedam is niet alleen een aanrader voor een diner, maar ook voor de lunch kunt u goed terecht. U geniet tijdens de lunch van de vele gerechten die de kaart te bieden heeft. Ook voor de lunch geldt dat u ervoor kunt kiezen om uzelf te laten verrassen. Chef’s Table is namelijk ook tijdens de lunch beschikbaar. Deze verrassing van de chef gaat samen met een wijnarrangement dat de smaken van de gerechten enkel nog maar meer zal versterken. Bent u de Bob? Geen probleem, dan heeft dit restaurant in Schiedam ook het Bob-arrangement.
Restaurant Schiedam - Lunchen

Eenecht familiebedrijf

De trotse eigenaren van dit restaurant in Schiedam bestaan uit Marcel en zijn partner Melissa. Naast dat Marcel chef-kok is in hart en nieren, is hij ook een echte ondernemer. Deze twee passies komen ook samen sinds de start van de Provenier. Het restaurant gelegen in het schitterende plaatsje Schiedam serveert gerechten uit de Frans moderne keuken. De invloed van de Franse keuken is ook terug te zien in het interieur. In de zomer kunt u genieten van een tafeltje aan het water op het terras van de Provenier. Wanneer u samen met uw gezelschap binnenstapt, voelt u direct de liefde voor het vak. Gastvrijheid en gezelligheid staat hoog in het vaandel en daarom is restaurant de Provenier ook een echte aanrader om gezellig te eten met uw vrienden of familie.

Wilt u zeker zijn van een tafeltje zodat u lekker kunt genieten van alle gerechten die de kaart u te bieden heeft? Neemt u dan even contact met ons op zodat wij uw plek alvast kunnen reserveren. Heeft u vragen over onze menukaart of bepaalde wensen? Ook die kunt u altijd aan ons doorgeven.

Reserveren