Overschiesestraat 7, 3111 GB Schiedam 010-7650396
Restaurant Schiedam

Heerlijkuit eten in restaurant onder de rook van Rhoon

Houdt u van lekker eten en bezoekt u graag een restaurant? Dan is dit restaurant nabij Rhoon een echte aanrader. Gelegen in Schiedam aan de rivier de Schie staat restaurant de Provenier. Met een rijke geschiedenis en in een monumentaal pand waar gastvrijheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan, beleeft u hier een culinaire avond. De chef-kok en zijn team bereiden gerechten uit de Frans moderne keuken en de aankleding van het restaurant zorgt voor een nostalgisch gevoel bij binnenkomst. Geniet samen met uw gezelschap van een heerlijk diner of goede lunch.

Ga naar reserveren


Restaurantnabij Rhoon is genieten met een grote G

Bij dit restaurant vlakbij Rhoon bent u welkom voor lunch en diner. Op de kaart staat een mooie selectie van gerechten. Zo kunt u kiezen uit een voorgerecht van bijvoorbeeld parels. Dit zijn oesters met gember en passievrucht. Een verrassende combinatie die u niet vaak tegenkomt. Als hoofdgerecht kunt u kiezen uit vlees, vis of vegetarisch en ook de nagerechten vallen goed in de smaak. Voor de grote eter is er ook de mogelijkheid of nog een tussengerecht te bestellen, bijvoorbeeld de ravioli met wilde paddenstoelen of de papegaaivis.

Naast de standaardkaart biedt dit restaurant in de buurt van Rhoon ook nog een ander concept. Chef’s Table is een verrassingsmenu met grote zorgvuldigheid samengesteld. Zelf kiest u voor hoeveel gangen u gaat, de rest wordt voor u besloten. Bij dit menu kunt u er ook voor kiezen om een wijnarrangement te boeken. Restaurant de Provenier denkt graag mee met haar gasten en dus is er voor de Bob een speciaal wijnarrangement. Chef’s Table is een echte aanrader als u een passie heeft voor lekker eten, of wanneer u samen met uw gezelschap graag wordt verrast.

Restaurant Schiedam -Verrassen

Buitengenieten of binnen?

Restaurant de Provenier biedt u de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk lounge terras aan het water. Op zomerse dagen is dit natuurlijk goed vertoeven. Is het wat frisser buiten? Dan kunt u er ook voor kiezen om samen met uw gezelschap binnen plaats te nemen. De keuken is geopend tot 15.30 uur voor de lunch en daarna kunt u kiezen uit de gerechten van de dinerkaart. Naast alle gerechten heeft dit restaurant vlakbij Rhoon ook een wijnkaart. U kunt dus bij ieder gerecht een passende wijn bestellen om het helemaal compleet te maken.

Reserverenof vragen

Kiest u binnenkort voor dit gezellige restaurant? Wij raden u aan om van tevoren wel te reserveren. Zo bent u zeker van een goed plekje in ons restaurant. Heeft u speciale dieetwensen of heeft u vragen over bepaalde ingrediënten? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee en zorgen ervoor dat u kunt genieten van een gezellige avond met vrienden en familie.

Reserveren