Overschiesestraat 7, 3111 GB Schiedam 010-7650396
Restaurant Schiedam

Laatu verrassen in dit restaurant vlakbij Overschie

Lekker eten houden we allemaal van, maar wanneer u echt op zoek bent naar een goed restaurant, dan is Restaurant de Provenier, onder de rook van Overschie een aanrader voor u en uw gezelschap.

Bent u bekend met de Frans moderne keuken? Dan weet u een beetje wat u kunt verwachten. Is deze keuken nieuw voor u? Laat u dan verrassen door de vele smaken die deze keuken rijk is. Niet alleen het interieur van restaurant de Provenier is nostalgisch te noemen, ook de geuren die uit de keuken komen zijn een echte beleving. Dit restaurant nabij Overschie is er één die u zeker niet mag missen.

Ga naar reserveren


Indit restaurant nabij Overschie geniet u met familie, vrienden of zakenrelaties

Heeft u iets te vieren of wilt u gewoon een avond gezellig uit eten met vrienden of familieleden? Dan bent u van harte welkom. Ook wanneer u een fijne plek zoekt om onder het genot van een hapje en drankje zaken te bespreken met uw relaties, kunt u terecht bij het restaurant in de buurt van Overschie.

Restaurant Schiedam -Verrassen

Hetmenu

De menukaart bestaat uit diverse gerechten met keuze in vlees, vis of vegetarisch. Voor de zoetekauw is er keuze uit heerlijke nagerechten, maar ook aan de hartige fan is gedacht. Zo kunt u namelijk als dessert ook kiezen voor een met zorg samengesteld kaasplankje. Uiteraard biedt restaurant de Provenier u ook een keuze uit bijpassende wijnen, tenslotte maakt dit de gerechten helemaal af.

Wanneer u echt op zoek bent naar iets bijzonders, dan biedt restaurant de Provenier u iets extra’s aan. Namelijk Chef’s Table, dit assortiment wordt met grote zorg samengesteld door chef-kok Marcel en zijn team waarbij u keer op keer verrast wordt met bijzondere gerechten. U kunt zelf kiezen uit hoeveel gangen het Chef’s Table arrangement bestaat en uiteraard is het ook mogelijk om hierbij een passend wijnarrangement te bestellen.


Laatu verrassen door de omgeving

Restaurant de Provenier is gevestigd in het centrum van Schiedam in het oude Proveniershuis aan de rand van de rivier de Schie. Het pand heeft een rijke historie en is sinds 1834, nadat de laatste bewoner van het Proveniershuis was overleden, in handen gekomen van de gemeente. Sinds 2005 is het Proveniershuis eigendom van Vereniging ‘Hendrick de Keyser’. Deze vereniging zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle huizen. Sinds 2006 is chef-kok Marcel samen met zijn partner eigenaar van restaurant de Provenier en verwelkomen zij hun gasten graag van woensdag tot en met zondag voor lunch of diner.

Wilt u graag kennismaken met dit leuke restaurant onder de rook van Overschie? Reserveert dan even van tevoren een plekje. Het team van restaurant de Provenier zorgt er graag voor dat u een gezellige avond heeft waarbij wij u graag gastvrij verwelkomen.

Reserveren