Overschiesestraat 7, 3111 GB Schiedam 010-7650396
Restaurant Schiedam

Ditrestaurant nabij Maassluis is een bezoekje waard

Wellicht komt u uit de buurt en wilt u graag eens wat anders proberen. Dit restaurant vlakbij Maassluis is een aanrader. In Schiedam aan de rand van het water de Schie ligt restaurant de Provenier. Een parel wanneer u houdt van de Franse moderne keuken. Chef-kok Marcel, sinds 2016 de eigenaar van dit restaurant, heeft in het pand waar een rijke geschiedenis achter zit een mooi restaurant neergezet. In dit restaurant staat gastvrijheid en gezelligheid hoog in het vaandel. Iets wat u direct voelt bij binnenkomst. Het restaurant zelf is prachtig aangekleed waarbij sfeervol, tijdloos en een beetje nostalgie de boventoon voeren.

Ook in de zomer is het heerlijk vertoeven bij dit restaurant in de buurt van Maassluis. Zo kunt u er plaatsnemen op één van de loungeplekken en genieten van het uitzicht over het water, of u kiest voor één van de tafeltjes om samen met uw gezelschap te lunchen of dineren.

Ga naar reserveren


Restaurantvlakbij Maassluis biedt alternatief voor menukaart

Uit eten gaan moet een feestje zijn. De meeste mensen gaan niet iedere avond uit eten en wanneer u besluit om een avondje te genieten met goed gezelschap, dan mag het ook net even iets anders zijn.

Chef-kok Marcel is dit helemaal met u eens en heeft daarom naast de menukaart ook nog iets anders bedacht. Wanneer u komt lunchen of dineren in dit restaurant vlakbij Maassluis, dan kunt u er ook voor kiezen om u deze avond compleet te laten verrassen. De Chef’s Table bestaat uit een 3, 4, 5, 6, 7 of 8 gangen menu waarbij u iedere ronde weer opnieuw een verrassing van smaakexplosies kunt verwachten. Om het helemaal af te maken, is het ook mogelijk een bijpassend wijnarrangement erbij te bestellen. Bent u op deze avond de Bob? Dan wordt daar rekening mee gehouden en krijgt u het speciale Bob-arrangement.

Gewooneven genieten

Of u nu kiest voor de lunch of voor diner, genieten gaat u. Het personeel van de Provenier doet er alles aan om u het gevoel te geven dat u welkom bent en staat voor u klaar bij vragen. Restaurant de Provenier is gelegen in een historisch pand met een rijke geschiedenis. Ondanks de moderne keuken en het tijdloze interieur proeft u bij binnenkomt de oud verhalen die het pand rijk is.

Komt u graag een keer langs voor lunch of diner? Of bent u benieuwd wat de chef-kok u voorschotelt wanneer u kiest voor de Chef’s Table? Neemt u dan contact op om een tafel te reserveren. Heeft u vragen of wilt u een dieetwens of allergie doorgeven? Ook dan kunt u ons contacteren. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in ons restaurant aan de oever van de Schie!

Reserveren