Overschiesestraat 7, 3111 GB Schiedam 010-7650396
Restaurant Schiedam

Ditrestaurant in de buurt van Hoogvliet mag niet ontbreken op uw lijstje

Lekker eten is iets waar de meeste mensen van houden. Interesse in cultuur en geschiedenis vinden ook veel mensen leuk. Wat nu als er een restaurant vlakbij Hoogvliet is waar alles samenkomt?

Welkom bij restaurant de Provenier, waar u gerechten uit de moderne Franse keuken kunt bestellen en waarbij de locatie een echte historische aanrader is.

Ga naar reserveren


DeProvenier is het restaurant vlakbij Hoogvliet

Vlakbij Hoogvliet ligt restaurant de Provenier. Gelegen midden in het centrum van Schiedam aan rivier de Schie. In de zomer kunt u hier genieten op één van de loungeplekken die het terras biedt. Ook in koudere periodes in dit restaurant nabij Hoogvliet een aanrader. Door het nostalgische interieur voelt u direct dat u in een historisch pand terecht bent gekomen. Gastvrijheid en gezelligheid heeft het personeel van dit restaurant nabij Hoogvliet hoog in het vaandel staan. Het is dus de ideale plek om te genieten met familie of vrienden van een mooi diner of goede lunch.

Restaurant Schiedam -Verrassen

Eenmenukaart om eindeloos van te genieten

Op de menukaart staat voor iedereen wat wils. Houdt u van vis? Kies dan als voorgerecht de tonijn en als hoofdgerecht zeeduivel. Ook de nagerechten mogen er zijn. Voor iedereen die van zoet houdt, zijn er verschillende desserts, maar ook klanten die graag het diner afsluiten met een hartig gerecht kunnen hun hart ophalen bij het zorgvuldig op elkaar afgestelde kaasplankje. Is er iemand met een voorliefde voor wijn? Neem dan een kijkje op de menukaart waar diverse wijnen op schitteren.

Eenrijke historie

Het pand waar dit restaurant vlakbij Hoogvliet zich in bevindt, heeft een rijke historie. Het is gebouwd tussen 1756 en 1761 en werd in gebruik genomen als Proveniershuis. Hier heeft het restaurant dan ook haar naam aan te danken. Het Proveniershuis in van oudsher een plek waar wensen zich inkochten om de rest van hun leven verzekerd te zijn van kost en inwoning. Toen in 1834 de laatste provenier kwam te overlijden, besloot de gemeente het pand te verhuren voor woon- en werkruimte. Chef-kok Marcel en zijn partner Melissa besloten in 2016 in dit mooie pand restaurant de Provenier te openen.
Restaurant Schiedam - Lunchen

Komtu gezellig langs?

Restaurant de Provenier verwelkomt u graag van woensdag tot en met zondag voor de lunch, van 12.00 uur tot 16.00 uur en voor het diner van 17.00 uur tot 21.30 uur. Reserveren is wel gewenst, dit kan telefonisch, maar ook per mail. Let wel even op, uw reservering per mail is pas bevestigd wanneer u van ons ook ene mail terug heeft ontvangen.

Heeft u bijzondere dieetwensen? Laat ons dit dan van tevoren even weten, wij denken graag mee met onze klanten om u een zo’n plezierig mogelijke avond te bezorgen.

Reserveren