Overschiesestraat 7, 3111 GB Schiedam 010-7650396
Restaurant Schiedam

Komtu genieten in dit restaurant bij Den Hoorn?

Lekker centraal gelegen vindt u een restaurant met gerechten uit de Frans moderne keuken waar iedere dag opnieuw met dagverse producten wordt gewerkt. Genieten van een lunch of diner samen met uw vrienden, familie ofwel zakelijke relaties. Het kan allemaal in restaurant de Provenier.

Ga naar reserveren


Chef’sTable beroemd bij restaurant Den Hoorn

Midden in het centrum van Schiedam, niet al te ver van Den Hoorn, aan de rivier de Schie ligt restaurant de Provenier. Afgezien van de menukaart waar diverse gerechten op staan, kunt u samen met uw gezelschap er ook voor kiezen om de keuze bij de chef-kok te laten. Chef’s Table is het concept waar dit restaurant erg trots op is. Uw gezelschap en u hoeven enkel te beslissen hoeveel gangen jullie gaan. De rest is aan Marcel, de chef-kok en zijn team. Tijdens dit arrangement krijgt u het beste van de kaart, maar altijd op een unieke manier gepresenteerd. Zo blijft het een verrassing wat u iedere gang opnieuw geserveerd krijgt.

Dit restaurant bij Den Hoorn biedt naast de menukaart ook een uitgebreide wijnkaart. U kunt zelf kiezen welke wijn u bij de gerechten wilt proeven. Kiest u voor het arrangement van Chef’s Table? Dan hoort daar natuurlijk ook een passend wijnarrangement bij.

Restaurant Schiedam -Verrassen

Genietaan het water of binnen van de nostalgie

Het pand waarin dit restaurant is gevestigd, heeft een rijke historie. Ooit begonnen als Proveniershuis, een huis waar men zich inkocht om de rest van hun leven zeker te zijn van kost en inwoning. Nadat de laatste provenier was overleden, besloot de gemeente het pand op te delen in diverse ruimtes. In 2016 nam restaurant de Provenier haar plek in dit pand in. Nu worden er van woensdag tot en met zondag gasten voorzien van de lekkerste gerechten en bijpassende dranken. Ondanks dat we inmiddels vele jaren verder zijn, heeft dit restaurant nabij Den Hoorn nog steeds een overeenkomst met wat het oorspronkelijk was. Waar vroeger de mensen werden voorzien van kost en inwoning worden er nu 5 dagen in de week gasten in de watten gelegd en voorzien van heerlijke gerechten.

Ontdekhet zelf

Bent u inmiddels benieuwd naar dit restaurant en wilt u graag de menukaart uitproberen? Of bent u ook enthousiast geworden en laat u zich graag verrassen met Chef’s Table? Reserveert u dan snel een plekje. Tevens kunt u ook reserveren per mail, zodra wij uw mail hebben beantwoord, weet u zeker dat wij op u rekenen.

Heeft u bijzondere wensen of komt u met een grotere groep? Laat ons dit dan even van tevoren weten dan bespreken wij dit graag met u. Wij zijn telefonisch bereikbaar van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur.

Reserveren