Overschiesestraat 7, 3111 GB Schiedam 010-7650396
Restaurant Schiedam

Kentu dit restaurant nabij Barendrecht al?

In het centrum van Schiedam aan de rivier de Schie gelegen vindt u restaurant de Provenier. Met een rijke geschiedenis en een Frans moderne keuken vindt u eigenlijk alles wat een avond uit moet bieden. In de zomer kunt u hier heerlijk genieten van de lunch of dinerkaart in de tuin waarbij u uitkijkt over de rivier en in de winter bent u van harte welkom binnen in het gezellig aangeklede restaurant. Gastvrijheid en gezelligheid staat hoog op de menukaart van het personeel, het zal u dan ook nergens aan ontbreken op deze avond. Houdt u van lekker eten en een avond met een gouden randje samen met familie en vrienden? Dan bent u van harte welkom in dit restaurant vlakbij Barendrecht.

Ga naar reserveren


Bijdit restaurant in Barendrecht laat u zich verrassen door de chef-kok

Wilt u echt een bijzondere avond samen met de mensen die u lief zijn? Dan biedt dit restaurant in de buurt van Barendracht u nog een bijzondere keuze. Samen met uw gezelschap kunt u ervoor kiezen om u compleet te laten verrassen door de chef-kok. Naast alle heerlijke gerechten op de kaart biedt restaurant de Provenier ook de Chef’s Table. Kies uit een 3, 4, 5, 6, 7, of 8 gangen menu en geniet iedere gang weer van de meest heerlijke gerechten, speciaal voor u en uw gezelschap samengesteld. Om deze avond helemaal af te maken, kunt u ervoor kiezen een bijpassend wijnarrangement te boeken. Bij restaurant de Provenier begrijpen we dat er altijd iemand de Bob is en daarom is er ook speciaal met die persoon rekening gehouden.

Restaurant Schiedam -Verrassen

Eenuitgebreide menukaart

Voor de mensen die liever zelf de keuze maken, heeft dit restaurant vlakbij Barendrecht ook een uitgebreide menukaart. Kies als voorgerecht bijvoorbeeld voor de parels, een gerecht van oesters, gember en passievrucht. Een bijzondere combinatie. Niet zo’n visliefhebber? Dan is de tartaar van kalf ook een aanrader. Dit gerecht wordt geserveerd met een garnering van paddenstoelen, eidooier en zoet/zure groente. Als hoofdgerecht kunt u gaan voor gerookte eendenborst, die gegaard is in hooi met aardpeer, biet en zoethout. Bent u niet zo’n vis- of vleesliefhebber? Dan staat er op de kaart een heerlijke quiche die gevuld is met verschillende soorten groente.

Ook het nagerecht biedt ruime keus. Zo kunt u kiezen voor de carrot cake gegarneerd met roomkaas en ijs van walnoot, maar het chocolade avontuur is ook een grote aanrader. Liever iets hartigs? Kies dan voor het kaasplateau. Deze bestaat uit diverse soorten kazen die met zorgvuldigheid zijn uitgekozen en samengesteld. Om de avond helemaal goed af te sluiten kunt u ook kiezen voor één van de heerlijke dessertwijnen die het helemaal afmaken. Kortom, bij dit restaurant vlakbij Barendrecht heeft u ruime keuze.


Hetverleden en het heden ontmoeten elkaar hier

Restaurant de Provenier, gelegen vlakbij Barendrecht is gevestigd in een monumentaal pand met een rijke geschiedenis. De naam van het restaurant is te danken aan de bewoners die daar vanaf 1761 woonde. Dit waren de proveniers, ook wel kostkopers genoemd. Deze mensen kochten een plekje binnen het Proveniershuis waardoor zij hun hele leven zeker waren van kost en inwoning. In 1834 overleed de laatste provenier. De gemeente besloot het pand op te splitsen en er woon- en werkplekken van te maken. Inmiddels is in dit oude Proveniershuis dus restaurant de Provenier gevestigd. De combinatie van de bijzondere geschiedenis en de rijke gerechten van het heden maken dit restaurant vlakbij Barendrecht een echte aanrader.
Komt u binnenkort gezellig een hapje eten of genieten van één van onze gerechten van de lunchkaart? Wij vertellen u graag meer over de geschiedenis van ons mooie pand. U kunt ons altijd bellen om een plek te reserveren. Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Ook dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Reserveren